Energiatodistus taloyhtiöille ja omakotitaloille

Mihin energiatodistusta tarvitaan?

Energiatodistus on yksi kiinteistönomistajan tärkeimpiä asiakirjoja ja laadukkaasti tehtynä erittäin hyödyllinen työkalu. Vuodesta 2013 alkaen energiatodistus on ollut pakollinen dokumentti uudisrakennuksille ja se on nykyään välttämätön myös olemassa olevien rakennusten myynnissä ja vuokrauksessa. Jos olet myymässä tai vuokraamassa kiinteistöäsi tai huoneistoja, tarvitset energiatodistuksen.

 

Energiatodistus

Mitä Energiatodistus tekee?

Energiatodistus luokittelee rakennuksen energiatehokkuuden niin sanotulla E-luvulla, asteikolla A–G, mahdollistaen energiatehokkuuden helpon vertailuun muihin kiinteistöihin. E-luokka on tärkeää muun muassa pankeille, jotka etenevässä määrin antavat parempia lainaehtoja paremman energiatehokkuusluokan rakennuksille. Pankit käyttävät lainoittamansa rakennuskannan E-luokitusta suoraan oman toimintansa raportoinnissa EU:n niin kutsutun taksonomian mukaisesti. Eli jos taloyhtiönne tai omakotitalonne parantaa energiatehokkuuttaan, esimerkiksi tekemällä ikkuna- tai lämmitystaparemontin, kannattaa Energiatodistus teettää jo pelkästään pankkia varten.

Millainen on hyvin toteutettu energiatodistus?

 • Kartoitus: Olemassa oleviin rakennuksiin on aina tehtävä kohdekäynti energiatodistusta laadittaessa. Kattavaan kartoitukseen perustuva energiatodistus voi parantaa kiinteistön E-lukua, millä on yhä suurempi merkitys myynnin ja vuokrauksen yhteydessä
 • Energiatodistus sisältää toimenpide-ehdotukset: Laadukas energiatodistus sisältää ehdotukset toimenpiteistä energiatehokkuuden parantamiseksi
 • Oikein laadittu todistus perustuu kohteen ominaisuuksiin: Laadukas energiatodistus huomioi kiinteistön kaikki tekniset ominaisuudet, mikä tekee siitä hyödyllisen käytännön työkalun.
 • Voimassaoloaika ja päivitystarpeet: Energiatodistus on voimassa 10 vuotta, ja sen päivitys saattaa olla tarpeen esimerkiksi EU-taksonomian määrittämien vaatimusten tai merkittävien energiatehokkuustoimenpiteiden yhteydessä.
 • Säästöpotentiaali: Energiatodistuksen teon yhteydessä on suositeltavaa keskustella kiinteistön energiatehokkuuspotentiaalista kokonaisuutena. Säästömahdollisuudet ovat usein huomattavia.
 • Renewer toteuttaa energiakartoituksia ja E-luku laskelmia: Myönnämme energiatodistuksia taloyhtiöille, yksityisille kiinteistönomistajille ja yrityksille.
 • Olemme valtuutettu energiatodistusten myöntäjä, ylemmän tason pätevyydellä (myös jäähdytys)

 

Mitä saatte tilaamalla Renewerin Energiatodistuksen?

 • Ylemmän tason Energiatodistusten myöntäjän tekemän lakisääteisen Energiatodistuksen
 • Kattavan ja kokonaisvaltaisen kiinteistön kartoituksen paikan päällä
 • Mahdollisuuden keskustella kiinteistönne energiatehokkuudesta energiatekniikan diplomi-insinöörin kanssa
 • Erittäin kattavat suositukset kiinteistönne energiatehokkuuden parantamiseen
 • Ehdotukset esimerkiksi lämmitystavan muutokseen tai alustavan hinta-arvion aurinkovoimalalle
 • Rekisteröinnin Energiatodistusrekisteriin
 • Tarjoamme Energiatodistukset erittäin kuluttajaystävälliseen hintaan
Two men

Kiinteistön energiauudistuksen askeleet

Kartoita ja selvitä

Suoritamme kiinteistössänne energiakartoituksen energiatodistuksen teon yhteydessä tai esimerkiksi osana suunnitteluprojektia. Kattava alkuselvitys mahdollistaa maksimaaliset säästöt

Suunnittele ja toteuta

Kattavat lähtötiedot mahdollistavat tehokkaan energiasuunnittelun sekä tarpeenne, että kiinteistön historian ja tulevaisuuden huomioiden. Kilpailutamme myös energiaremontin, löytäen teille parhaan hinta-laatu -suhteen

Viesti ja raportoi

Panostuksista vastuullisuuteen ja energiatehokkuuteen kannattaa aina viestiä, oli kyse yrityksestä, taloyhtiöstä tai kunnasta. Tähän ajavat niin EU:n uudet vastuullisuusvaatimukset, mutta ennen kaikkea asiakkaiden mielenkiinto.

Puolellasi energiamurroksessa

Uusiutuvat energiaratkaisut, Energiaremontti, E-luku laskelmat ja Vastuullisuustoimenpiteistä viestiminen voivat tuntua kuin teekauppaan kävelemiseltä – ei oikein tiedä mistä aloittaa.

Renewer

Etusivu

Palvelut

Yritys

Tiimi

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Renewer Oy

+358 40 840 4645
asiakaspalvelu@renewer.fi
Lyhtykuja 6, 00750 Helsinki
Y-tunnus 3382324-9

Seuraa meitä
Copyright ©2024 Renewer Oy. All Rights Reserved.